Divers experiment met grafische technieken in Bad Nieuweschans

In de oude marechausseekazerne van Bad Nieuweschans opende in 2014 expositieruimte LaKaserna. Vanaf 24 september t/m eind oktober - in de Maand van de Grafiek - is hier de expositie 'een subtiel en krachtig proces' te zien.

De Maand van de Grafiek is een landelijk evenement dat grafiek meer onder de aandacht moet brengen. Na een editie in 2013 wordt het voor de tweede keer georganiseerd. In Groningen hebben dit jaar LaKaserna in Bad Nieuweschans en vier locaties in Stad bij het evenement aangehaakt.

In de expositieruimte van Kobus Koopmans (62) en María José Ramirez Ramirez (59) is werk van vier kunstenaars te zien. Ieder op geheel eigen wijze onderzoeken die kunstenaars - Olivier Julia (1952), Suzanne Hartmans (1969) uit Beerta, Sandra Kruisbrink (1961) en Vincent Uilenbroek (1980) - de mogelijkheden van de vele grafische technieken.

Soms gebruiken ze gecombineerde technieken. Ook maken ze experimenteel werk dat niet puur grafisch is maar wel nauw met het andere werk verbonden is. Ook dat is komende maand, naast de tientallen tekeningen, etsen, zeefdrukken, blinddrukken en andere werken, in de expositie te zien.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.