Diverse nieuwkomers en uitbreiders in Paddepoel

Terwijl in de binnenstad steeds meer winkels verdwijnen, verwelkomt winkelcentrum Paddepoel verschillende nieuwkomers en uitbreiders.

Een man in een scootmobiel rijdt langs viswinkel Pasèl in overdekt winkelcentrum Paddepoel. ,,Hoe lang ga je dicht?’’, vraagt hij in het voorbijgaan. ,,Tweeënhalve week’’, roept uitbater Erwin Brink terug. ,,Maar dan staat er een kraam op de parkeerplaats, hoor!’’ De klant steekt een duim op. ,,Fijn zo, hartstikke goed.’’

Uitbreiding

Binnenkort krijgt de visboer er 51 zitplaatsen bij, in het naastgelegen pand waar eerder een sleutelmaker zat (zie foto voor een impressie). Het gaat goed in Paddepoel, stelt Brink. Waar in de binnenstad meer en meer leegstand het straatbeeld siert, blijven in Paddepoel de meeste panden niet lang leeg. ,,Iedereen vertrouwt op Paddepoel’’, stelt Brink. Tot voor kort was hij voorzitter van de ondernemersvereniging, een taak die nu in handen ligt van Hans Gestel, van snoepwinkel Jamin. Onlangs verkaste Gestel zijn zaak van het ‘middenterrein’ naar de drukke ‘zijstraat’ waar ook Pasèl huist. Ook Gestel breidde zijn zaak uit. Hiernaast openen nieuwkomers hun deuren, zoals gezondheidswinkel Holland & Barret.

‘Ja, Paddepoel is in beweging’

Van de ongeveer tachtig winkelpanden in Paddepoel, staan er ‘een stuk of tien’ leeg, schat Gestel. Hij en de visboer zijn het eens: het centrum is een aantrekkelijke vestigingsplek voor winkeliers. De winkels roepen een dorpsgevoel op en hebben een groot regionaal bereik. Ook durven ondernemers te vernieuwen.

Dit bevestigt Paul Beeres, voorzitter van de Vereniging van Eigenaren. ,,We zijn ons ervan bewust dat we met onze tijd moeten meegaan.’’ Dus verruimen winkeliers hun openingstijden en krijgt het centrum straks ledverlichting en een centrummanager. Ook komen er twee supermarkten bij. Beeres: ,,Ja, Paddepoel is in beweging. En we staan altijd open voor suggesties.’’

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.