Docenten uit Noorden in top drie geschiedenisleraar van het jaar

Twee docenten uit het Noorden zijn doorgedrongen tot de top drie van de verkiezing voor geschiedenisleraar van het jaar 2016. Het gaat om Fenneke Reinders van De Lindenborg in Leek en Karst van der Velde van het Hondsrug College in Emmen.

De winnaar wordt voorafgaand aan de Nacht van de Geschiedenis op 29 oktober bekendgemaakt in het Rijksmuseum in het bijzijn van leerlingen.

De verkiezing, georganiseerd door de NTR en het Rijksmuseum, vindt voor de derde keer plaats. Schoolbesturen, collega-docenten en leerlingen uit het voortgezet onderwijs konden hun geschiedenisleraar als kandidaat aanmelden.

Een jury onder leiding van schrijfster Nelleke Noordervliet selecteerde uit de aanmeldingen twintig docenten en bezocht hen op school. Dat leverde een shortlist op van tien docenten van wie videoportretten werden gemaakt. Uit die lijst werd de top drie samengesteld.

Met de verkiezing willen de NTR en het Rijksmuseum het belang van goed geschiedenisonderwijs onderstrepen. De leraar vervult daarbij wat hen betreft een cruciale rol.

Foto: NTR

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.