Dochter vermoorde Simon Lap wil erfenis terug van ex-stiefvader

Een 44-jarige man uit Assen wordt verweten dat hij 24.000 euro erfenis-geld van de doodgeschoten Simon Lap heeft verduisterd. Dit geld was bedoeld voor de dochter van Lap.

De officier eiste een celstraf van drie maanden en het terugbetalen van het verduisterd bedrag.

21 kogels

Simon Lap werd op 25 oktober 1999 in Oude Pekela achter zijn woning door de buurman doodgeschoten.

De weduwe van Lap trouwde in 2010 met de Assenaar. Het huwelijk was geen lang leven beschoren, ze gingen in 2015 weer uit elkaar. Hij beheerde in die periode de rekeningen van zijn vrouw en stiefdochter. De dochter zag vorig jaar dat de erfenis was verdwenen. Ze vroeg opheldering bij haar inmiddels ex-stiefvader.

Studie

Maar het bleef stil aan die zijde. ,,Ik wil mijn geld terug en ik heb uiteindelijk aangifte gedaan”, zei ze tegen de rechter. Ze was die nieuwe klap nog niet te boven gekomen en vroeg daarom ook een schadevergoeding van 500 euro. De nalatenschap van haar vader was bedoeld voor een studie.

De Assenaar zei op zitting dat hij in overleg met zijn toenmalige vrouw deze bedragen overboekte. ,,Jammer dat u daar niet eerder mee bent gekomen”, zei de rechter. Zij besloot de ex-vrouw hierover te horen bij de rechter-commissaris. En stelde de zaak om die reden uit.

De Assenaar werd in oktober 2012 voor het verduisteren van PGB-geld en dronken rijden veroordeeld tot een werkstraf van 100 uur en drie maanden voorwaardelijk cel. Hij begeleidde van 2007 tot 2010 jongeren en boekte van een van hen 5000 euro over naar zijn eigen rekening.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.