Dode bij explosie flat Veendam is 37-jarige bewoner

Bij een grote explosie in Veendam is woensdagochtend in ieder geval één dode gevallen. Het gaat om de 37-jarige bewoner van de woning. Er zijn drie lichtgewonden.

De ontploffing vond plaats aan de Julianalaan. Het dak van het gebouw is ingestort en de straat ligt bezaaid met puin. ,,Dit is echt BAM. Jeminee’’, zegt verslaggeefster Diana Hollander. De klap was tot in de verre omtrek te horen. Door de druk werden mensen die op straat liepen achterover geblazen. Op verschillende beelden is te zien hoe groot de ravage is.

Ernstig beschadigd

Volgens de brandweer is de constructie van de flat ernstig beschadigd (video) en is het mogelijk dat de flat nog instort. Een specialistisch team met bouwkundigen houdt zich met het instortingsgevaar bezig.

Het is nog onduidelijk hoe de explosie heeft kunnen plaatsvinden.

Naast de flat is ook de naaste omgeving sterk beschadigd. In veel nabijgelegen gebouwen zijn de ramen gesprongen.

Ontruimd

Het gebouw is inmiddels volledig ontruimd. Volgens Hollander is de ravage enorm. Rondom de plek des onheils heerst grote drukte. Veel mensen zijn op de explosie in Veendam afgekomen.

Het liveblog is inmiddels afgesloten. Vanaf nu gaan we over op normale berichtgeving. Op onze website vallen de meest recente ontwikkelingen rondom de explosie in Veendam te volgen.

Video: Marcel Klip/112 Groningen

Live Blog Explosie flat Veendam
 
Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.