Dodelijke val van cruiseschip in Papenburg

Een 51-jarige Griek is maandagavond om het leven gekomen tijdens werkzaamheden op de Meyer Werft in Papenburg. De man viel van een cruiseschip en was op slag dood.

De man was bezig met lakwerkzaamheden op het cruiseschip Norwegian Bliss in het grote overdekte scheepsdok. Onduidelijk is wat er precies is gebeurd. Feit is dat de man zeker twaalf meter naar beneden viel en op een betonnen vloer terecht kwam.

Onderzoek

Hoeveel mensen tijdens de late dienst aan boord van het cruiseschip waren is onbekend. ,,Maar erg veel mensen werken dan niet meer op het schip”, weet Peter Hackmann, woordvoerder van de werf.

De politie en arbeidsinspectie doen onderzoek naar het voorval. ,,We sluiten nog niets uit”, zegt politiewoordvoerder Dennis Dickebohm. ,,We hebben echter geen reden om aan te nemen dat er een misdrijf in het spel is.” De arbeidsinspectie gaat na of de veiligheidsregels zijn nageleefd. Sinds 2003 is het nu drie keer voorgekomen dat een medewerker op de Meyer Werft bij een bedrijfsongeval om het leven is gekomen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.