Doe Maar nog steeds populair, extra concert in De Oosterpoort

Doe Maar op Pinkpop in 2016. Foto: ANP Kippa/Marcel van Hoorn

De jaren ‘80 band Doe Maar geeft volgend jaar een extra concert in De Oosterpoort. Maandag werd al bekend dat de band een concert geeft in het Groningse poppodium.

Doe Maar maakte maandag bekend dat ze op clubtour door Nederland gaan. De kaarten gingen vrijdagmorgen in de verkoop en zijn volgens organisator Mojo zo populair dat er werd besloten om extra concerten te gaan geven.

De band van de tieneridolen van de jaren ‘80 Henny Vrienten en Ernst Jansz begint in september 2020 met de nieuwe tour ‘Lijf aan Lijf’. Het eerste optreden dat in Groningen op de agenda stond was 14 oktober. Nu komt daar een concert op 1 november bij.

Meerdere concerten in de afgelopen jaren

Doe Maar werd in de jaren ‘80 ongekend populair onder tienermeisjes. De band scoorde hits als ‘Sinds een dag of twee’, 1 nacht alleen’ en ‘De bom’. In de 1984 besloot de band te stoppen. In 2000 kondigde de band de eenmalige reünie ‘Klaar’ aan.

Het bleef echter niet bij een eenmalige reünie, want de band trad in 2008 wederom op. Vanaf 2011 geeft Doe Maar weer regelmatig concerten waaronder Symphonica in Rosso. Ook traden ze op op festivals zoals Pinkpop en hielden ze meerdere clubtours. Nadat de clubtour vanwege het veertigjarig jubileum erg goed was bevallen, besloot de band om volgend jaar weer langs de clubs te trekken.

De kaartverkoop begint vrijdag 22 november om 10.00 uur.

menu