Doek Tuin in de Stad valt aan Friesestraatweg

Het project Tuin in de Stad heeft geen toekomst meer aan de Friesestraatweg. Een raadsmeerderheid heeft weliswaar sympathie voor het project, maar vindt dat de gemeente gemaakte afspraken over woningbouw op deze locatie van na moet komen. Dat bleek woensdagavond in de raadscommissie wonen. Tuin in de Stad heeft de grond al een aantal jaar tijdelijk in gebruik. De gemeente had met een bouwer afspraken gemaakt over de bouw van woningen. Dat werd vanwege de economische crisis nooit echt concreet. Nu de markt opleeft, wil de bouwer bouwen en wil de gemeente de grond terug.

Tegelijkertijd heeft Tuin in de Stad zich bewezen als een waardevol project. Een onderzoek naar de kosten en baten ervan wees dat ondubbelzinnig uit. Toch wil de gemeente bouwen. Voor Tuin in de Stad kan mogelijk een andere plek in de stad gevonden worden.

In de gemeenteraad spreken GroenLinks, Stadspartij en Partij voor de Dieren zich uit voor behoud van het project. ,,Ik besef dat tijdelijk tijdelijk is, maar aan de andere kant kant hoeft tijdelijkheid niet zomaar een extraatje te zijn. Een tijdelijk project kan ook uitgroeien tot iets waardevols'' zei GroenLinkser Benni Leemhuis.

Hij stond lijnrecht tegenover de VVD. Liberaal Max Blom vindt dat er met Tuin in de Stad afspraken zijn gemaakt. Die moeten worden nagekomen. Blom vindt dat Tuin in de Stad zich wat betreft niet al te betrouwbaar heeft opgesteld. Leemhuis: ,,Als je maar zegt dat afspraak afspraak is, heb je de flexibiliteit van een loden deur.''

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.