Doerak geliefd bij studenten. Heb jij de Harmoniekat al gespot?

Doerak rust even uit op een motor bij het Harmoniegebouw.

Ken je Nemo, de grote rode kater? Hij is de baas van de Vismarkt. Sinds kort heeft hij concurrentie van Doerak, de Harmoniekat.

Lekker zonnen op het Harmonieplein in Groningen, knuffelen met studenten en zo nu en dan een college bijwonen. Het is dagelijkse kost voor Doerak.

Harmoniekat

Doerak is een opvallende verschijning. Hij is fluffy, wit met beige en heeft een schattig snoetje. Bovendien knuffelt hij graag met studenten. Het plein van het Harmoniegebouw leent zich daar uitstekend voor. Zijn bijnaam is dan ook niet voor niks Harmoniekat.

Verlies van beste vriend

De zevenjarige Doerak heeft over aandacht niet te klagen. ,,Ik heb laatst eens geteld hoe vaak Doerak wordt geaaid op zo'n middag bij het Harmoniegebouw. Honderd keer'', vertelt Ekko Ros, het baasje van Doerak. Vanaf zijn balkon heeft Ros een prima uitzicht op het Harmonieplein.

De reden dat Doerak zovaak op het Harmonieplein verblijft, is een zielige.  Ros: ,,Twee maanden geleden is zijn beste kattenvriendje Mickey overleden. Sindsdien zoekt hij op het plein naar Mickey, maar ook naar aandacht. Vooral van vrouwen, haha.''

Instagram

Omdat Doerak zovaak op het plein te vinden is, denken studenten vaak dat hij van huis is gelopen of zijn baasje kwijt is. ,,Om die reden hebben we laatst Instagram aangemaakt'', vertelt Ros. ,,Zijn Instagramnaam, universitycat , hebben we vervolgens op zijn halsbandje gezet. ''Zo weten de studenten dat Doerak een baasje heeft. Het blijkt een groot succes te zijn. Veel studenten taggen de Harmoniekat nu op Instagram.

College bijwonen

Afgelopen dinsdag maakte de Harmoniekat het wel heel bont. Ros: ,,We kregen een foto van Doerak opgestuurd door een student. In een collegezaal.  Hij had zich genesteld op de plek van de docent.''

loading  

Weer de oude

Door alle aandacht die Doerak nu krijgt, wordt hij langzaam weer de oude. ,,De dierenarts vertelde dat een kat een rouwproces van een half jaar kan hebben.'' Gelukkig gaat het nu al beter.

Elke dag krijgt Doerak meer volgers op Instagram. Wil jij de avonturen van de Harmoniekat op de voet volgen? Ga dan naar zijn Instagramaccount .

menu