Doezumer jeugd stunt voor starterswoningen

Het verdwenen naambord van de wijk 't Roblespark in Grootegast is terecht. De Doezumer Oudjaars Ploeg (DOP) had de reuzenletters ‘ontvreemd'.

Niet zonder reden. Bij de presentatie van hun stunt op oudjaarsdag hield voorzitter Jorn Broersma (26) een warm pleidooi voor de bouw van starterswoningen in Doezum. ,,Jongeren krijgen hier geen kans voor nieuwbouw. Bouwkavels zijn voor hen te duur.''

De jeugd achter DOP presenteerde hun eigen Doezumer OntwikkelingsPlan onder toeziend oog van een groot aantal toegestroomde dorpelingen. Op een kavel aan de rand van het dorp hadden ze het gestolen naambord geparkeerd, verbasterd tot 't Doplespark. Architect: De toekomst. Opdrachtgever: Doezumer Oudjaars Ploeg.

DOP ontvreemde het naambord - grote letters op een zware ijzeren constructie - in de eerste week van december. In het holst van de nacht takelden ze het gevaarte met een kraan op een dieplader en verborgen het in een loods.

,,Een mooie stunt. Met een boodschap'', zegt Jorn tevreden. DOP komt al bijna 25 jaar met een oudjaarstunt. ,,Het valt niet mee om altijd weer wat leuks te verzinnen, maar dat is nu dus wel gelukt.''

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.