Doezumers zetten hun zinnen op familieglijbaan in De Woldzoom

In de gemeente Grootegast wordt geld ingezameld voor de aanschaf van een familieglijbaan in openluchtzwembad De Woldzoom in Doezum.

Het zwembad is ’s zomers erg in trek. In de nazomer trok De Woldzoom op sommige warme topdagen ruim 1000 bezoekers. Bestuur, personeel en activiteitencommissie van het bad bezinnen zich voortdurend op de vraag hoe het aantal gasten nog verder kan worden opgevijzeld. In de afgelopen zomer rees het idee om naast de tunnelglijbaan een familieglijbaan aan te schaffen.

Vier tegelijk

De bestaande glijbaan komt uit in het diepe bad. De bedoeling is om de familieglijbaan bij het ondiepe bassin te plaatsen. ,,Gelijktijdig kunnen vier personen naar beneden roetsjen’’, zegt voorzitter Geertje Martini van de activiteitencommissie. Dit nieuw aan te schaffen speelattribuut is dan ook met name geschikt voor jonge kinderen. ,,Een minimumleeftijd hanteren is bij deze glijbaan niet nodig.’’

De drijvende krachten achter het zwembad hebben hier en daar al voorzichtig wat offertes opgevraagd. Daaruit blijkt dat voor een nieuw aan te schaffen familieglijbaan een slordige 50 tot 60 mille moet worden neergeteld. Dat is voor een zwembad dat goeddeels wordt gerund door vrijwilligers, veel geld. De initiatiefnemers overwegen daarom zich te oriënteren op de tweedehands markt. Of het zal lukken om voor een schappelijke prijs een gebruikt exemplaar te vinden, is nog onduidelijk.

Sponsoring

Al enkele weken zijn de initiatiefnemers in touw om geld in te zamelen. Daarbij wordt dankbaar aangehaakt bij een actie van de Rabobank Noordwest-Groningen die onder de titel ‘Pioniers voor de regio’ een podium biedt aan goede doelen om geld in te zamelen.

Volgens Martini laten kinderen zich volgende week in de herfstvakantie sponsoren bij allerlei klusjes die ze uitvoeren. ,,De kinderen die het meeste geld binnenhalen, mogen straks als eerste van de glijbaan’’, belooft ze. Wordt dat meteen al in de zomer van 2017? ,,Dat is zeker onze inzet. We zijn hier ambitieus. Maar we moeten er rekening mee houden dat het wellicht een zomer later wordt’’, zegt Geertje Martini.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.