Donar viert feest en wij zijn er bij: kijk live met ons mee!

Donar viert woensdagavond het kampioensfeest in Martiniplaza en wij zijn er vanaf 19 uur live bij met interviews, de huldiging en uiteraard het feest.

De basketballers van Donar kroonden zichzelf dinsdagavond in Leiden voor de zevende keer in de historie en voor de derde keer op rij tot kampioen van Nederland. De huldiging vindt dit jaar niet plaats op de Grote Markt, zoals de traditie tot dusver voorschreef, maar tijdens een groots kampioensfeest in Martiniplaza.

Daar worden een kleine vijfduizend fans verwacht. Dagblad van het Noorden doet op de website en via Podium TV live verslag van de festiviteiten. Vanaf 19.00 uur presenteert verslaggever William Pomp de huldiging. Hij krijgt aan tafel gezelschap van Grietje Pasma, die alle kampioenschappen van Donar meemaakte, zelfs het allereerste in 1982.

Interviews en plichtplegingen

Pomp verwelkomt ook andere speciale gasten aan tafel voor korte interviews. Tussendoor wordt er geflitst naar de plichtplegingen door burgemeester Peter den Oudsten en wethouder Paul de Rook. Er is aandacht voor hun toespraken en uiteraard voor het grote kampioensfeest in de Groninger basketbaltempel daarna.

Het officiele gedeelte vindt plaats van 19.00 uur tot 20.00 uur, waarna de publiekshuldiging wordt gehouden op het podium in de speelhal. Dit programma duurt van 20.00 uur tot plusminus 20.45 uur. Daarna is het tijd voor het kampioensbal met team, staf, bestuur, vrijwilligers, uiteraard de supporters en muziek van Melrose en DJ Arnoud. De toegang tot het kampioensfeest is gratis. 

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.