Donker? Mobiele fietsenmaker brengt licht

Vrijwilligers van Veilig Verkeer Nederland en acteurs controleren op de fietsroute tussen Hoogezand-Sappemeer en Groningen. Wie in overtreding is wordt ter plekke veilig op weg geholpen.

Wie zonder deugdelijke of in het geheel geen verlichting op het fietspad langs het Winschoterdiep tussen Hoogezand en Groningen rijdt, kan dat ter plekke door een mobiele fietsenmaker gratis laten repareren of aanbrengen. Dat gebeurt in samenwerking met de politie.

In het project fietsroute Hoogezand-Sappemeer-Groningen werken provincie, gemeente, politie en fietsersbond samen om de verkeersveiligheid op de route te verbeteren. Uit een enquête zou blijken dat zowel bewoners als gebruikers zich op het fietspad langs het Winschoterdiep tussen Hoogezand en Groningen regelmatig onveilig voelen.

Om de veiligheid te verbeteren wordt de weginrichting aangepast. De verkeerscontroles worden gehouden om weggebruikers te wijzen op veilig gebruik van deze weg.

Automobilisten die de fietsroute kruisen en het verkeer op de fietsroute voorrang moeten verlenen, worden aangesproken. Acteurs van een straattheatergroep vragen op hun eigen manier aan automobilisten om in de donkere dagen voor kerst goed op te letten wanneer ze het fietspad oversteken.

Foto: Archief DvhN

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.