Door Wilskracht Sterk krijgt Vrijwilligersprijs 2019 van Stadskanaal

Stichting DWS, een organisatie voor sport, spel en recreatie voor mensen met een beperking, kreeg donderdagavond De Vrijwilligersprijs 2019 van de gemeente Stadskanaal.

De uitreiking vond plaats op de jaarlijkse vrijwillligersavond in sporthal de Spont in Stadskanaal, georganiseerd door het Vrijwilligers Informatie Punt Stadskanaal van Welstad. De prijs bestaat uit een bedrag van duizend euro en een award.

Zumba-dansen

De prijs komt toe aan DWS omdat ze met ruim twintig vrijwilligers activiteiten als zwemmen, Zing-in, sport en spel en Zumba-dansen organiseert, voor zo’n tweehonderd mensen. Het vijftigjarig bestaan van de stichting is bovendien aanleiding voor extra activiteiten als een triatlon voor mensen met een beperking en Knoop op Knoal in Theater Geert Teis, een avond waar mensen met een beperking hun dans-, zang- en muziektalent laten zien.

De Zonnebloem

Aanmoedigingsprijzen van 250 euro gingen naar De Zonnebloem afdeling Stadskanaal dat dagjes uit organiseert voor zo’n driehonderd mensen met een lichamelijke beperking, Stichting Omgangshuis Stadskanaal dat een veilige plek biedt in geval van een complexe scheiding en RTV1, de omroep voor de Veenkoloniën.

Het evenement, waarbij circa vierhonderd vrijwilligers werden verwelkomd, was tevens de aftrap van NLdoet, de landelijke vrijwilligersactie. De vrijwilligers kregen een driegangen diner aangeboden en werden daarbij bediend door leden van het college en de gemeenteraad. Optredens waren er van Henk Wijngaard en Wia Buze.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.