Door aardbeving getroffen DvhN-redacteur blijft op Bali

De opmaakredacteur van Dagblad van het Noorden die zondagavond werd getroffen door de aardbeving op Lombok blijft met zijn gezin op Bali.

Erik Hilverda en zijn gezin hebben ondanks de dramatische gebeurtenissen van afgelopen zondag besloten hun vakantie voort te zetten. Ze keren niet voortijdig terug naar Nederland.

Wreed verstoord

De vakantie van Hilverda, zijn vrouw en hun 14-jarige dochter en 12-jarige zoon werd zondag wreed verstoord door de aardbeving van 7 op de schaal van Richter op Lombok. Hilverda deed maandag op deze website uitgebreid verslag van wat zijn gezin meemaakte.

Het gezin zat zondagavond op een terras op het nabijgelegen eiland Gili Trawangan, als de aarde begint te grommen en te trillen. Ze worden van hun stoel gesmeten en belanden pardoes in de chaos van ingestorte gebouwen, vluchtende mensen en de angst voor een tsunami.

Aardbeving Lombok treft Gronings gezin: 'Mijn zoon riep vanuit de boom: papa, mama ik hou van jullie'
Lees verder

‘Proberen de knop om te zetten’

Tussen het puin van ingestorte gebouwen en gewonden rennen ze in het donker naar een heuvel. In paniek en uit vrees voor een tsunami klimt Hilverda met zijn kinderen in een boom. Zij halen daarbij hun benen open aan prikkeldraad. ,,We denken dat ons laatste uur heeft geslagen’’, zo tekent Hilverda in zijn verslag op.

Het gezin uit Groningen weet na een hectische nacht uiteindelijk met de ‘ziekenboot’ het vasteland van Lombok te bereiken. Daar vandaan varen ze de volgende ochtend met een veerboot naar het veilige Bali.

De Hilverda’s hebben nog twee weken vakantie. Ze hebben besloten op Bali te blijven. ,,We proberen de knop om te zetten en als gezin hier weer een beetje tot rust te komen’’, laat Hilverda vanaf Bali weten.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.