Door brand gedupeerde ondernemer Grijpskerk geeft na acht jaar strijd tegen Aegon niet op

Vanuit een bakje op een heftruck maakt fotograaf Aernout Steegstra foto's van de sporen van de brandgang in het afgebrande gebouwencomplex in Grijpskerk. Foto: DVHN

Ondernemer Fré Oosterhof stelt alles in het werk om het bewijs te leveren dat de verwoestende brand in zijn bedrijfsverzamelgebouw acht jaar geleden op het bedrijventerrein in Grijpskerk is aangestoken.

Ook na het uitbrengen van een lijvig rapport door technisch onderzoeker Peter Coppes uit Helmond, die hierin naar eigen zeggen brandstichting onomstotelijk aantoont, is verzekeraar Aegon hiervan niet overtuigd. Als brandstichting vaststaat, moet de verzekeraar betalen. De totale schade bedraagt rond 1 tot 2 miljoen euro. Nu Aegon in twijfel trekt of de brand is aangestoken, staat pandeigenaar Oosterhof nog steeds met lege handen.

Brandgang

Mede op basis van verklaringen van Grijpskerker brandweerlieden, die de vuurzee in februari 2012 bestreden, toont onderzoeker Coppes aan dat er in die fatale nacht meerdere brandhaarden waren. Dat wijst op brandstichting, meent hij. Temeer omdat zich een brandgang bevond tussen de drie percelen waarin de brand woedde. Aegon schakelde een adviesbureau uit Tilburg in dat over foto’s beschikt waarop een brandgang niet is te zien. Reden voor Aegon om brandstichting in twijfel te trekken.

Schikking en anders naar de rechter

Oosterhof schakelde deze week een professioneel fotograaf, Aernout Steegstra uit Zuidhorn, en een heftruck in om vanaf een paar meter hoogte foto’s te maken die de sporen van de vroegere brandgang laten zien. ,,Wij sturen de foto’s met een stempel van een notaris door naar Aegon en gaan ervan uit dat het lukt om alsnog tot een schikking te kunnen komen over het uit te keren schadebedrag’’, zegt onderzoeker Coppes.

‘Het recht zal zegevieren’

Zo niet, dan daagt Oosterhof via zijn advocaat Aegon voor de rechter om de verzekeraar tot uitkering van de schade te dwingen. Coppes vertrouwt er na al die jaren nog steeds op: ,,Uiteindelijk zal het recht zegevieren’’.

menu