Doorstart Hema in Appingedam

Het winkelfiliaal van Hema in Appingedam, dat sinds anderhalve week dicht is als gevolg van financiële problemen, maakt een doorstart.

Alles op alles

Bij curator Saskia van Gessel uit Veendam meldden zich drie gegadigden. Volgens haar werd het hoogste bos op de goodwill uitgebracht door franchisenemer Reinier Doornbos die Hema-winkels runt in Delfzijl, Bedum en Leek. Doornbos zet naar eigen zeggen alles op alles om het warenhuis aan de Dijkstraat in Appingedam, eind volgende week weer open te stellen voor het publiek.

Doornbos neemt één oproepkracht die eerder ook al actief was bij het filiaal in Appingedam, over. ,,Daarnaast hebben we nog vijf à zes medewerkers nodig. De acht personeelsleden die ontslag kregen, kunnen solliciteren.’’

Hoofdkantoor

De vorige filiaaleigenaar werd vorige week woensdag failliet verklaard. Volgens curator Van Gessel stak het hoofdkantoor van Hema de stekker eruit. ,,Begin vorige week haalde het hoofdkantoor de winkel in Appingedam leeg. Franchisenemer Alfred Ritzema had toen geen keus meer en moest het faillissement voor zijn bedrijf aanvragen.’’ De curator wil nog niet uitlaten over de hoogte van de schuldenlast. Volgens haar zijn bank en de landelijke Hema de grootste schuldeisers.

,,Met onze winkels gaat het hartstikke goed’’, zegt Doornbos. ,,Wij zien mogelijkheden om ook van het filiaal in Appingedam een succes te maken.’’

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.