Doortastende nagelstylistes lokken lustkapper in de val

Nagelstylistes Corine Winter en Karin Brugman sloten dinsdagavond de beruchte lustkapper op in hun zaak. Ze confronteerden hem met zijn gedrag.

Een handgeschreven briefje vinden ze zondagochtend in de brievenbus van hun nagelsalon Mademoisselles, hartje stad. ‘Hoi dames van nagelstudio’, is de aanhef, ‘ik heb een model nodig voor haar opsteken.’ Of de dames hem zondag om 13 uur even willen bellen, dan komt de lustkapper langs.

Een van de dames is Karin Brugman (23) die de nagelstudio runt met Corine Winter (22). Ze ruikt direct onraad. Iedere dag van de week ervoor gluurde een man meerdere malen per dag naar binnen. Ze denkt meteen aan de lustkapper, die weer actief zou zijn. Sinds 1995 benadert hij willekeurig dames die model voor hem moeten zitten.

Actie

De nagelstylistes negeren zijn bericht. Zondagavond ontvangen ze een sms op hun werktelefoon. „Hij stelde voor langs te komen om ons haar te modelleren”, zegt Winter. „Wij reageerden dat het niet hoefde, maar hij bleef aanhouden.” Op dinsdag zijn de dames het zat en ondernemen ze actie. „We spraken ’s avonds met hem af in de zaak.”

Rond half negen loopt de man zelfverzekerd de studio binnen, waarna de vrouwen de deur in het slot gooien. Ze hadden Alida Veenstra (31), gedupeerd omdat de naam van haar zaak op het Zuiderdiep al tijdenlang door de lustkapper wordt misbruikt, ingelicht over zijn komst.

Adrenaline

„Ik wilde er zo snel mogelijk zijn. Het voelde alsof de adrenaline van vijf kerels door mijn lichaam gierde, zo woedend was ik”, vertelt Veenstra. Ze filmde een gedeelte van de confrontatie. Te zien is hoe de beruchte ‘kapper’ het gescheld en getier van de onderneemster apathisch aanhoort. „Ik vroeg hem ook waarom hij de naam van mijn zaak zo door het slijk haalt. Daar kon hij me geen antwoord op geven. ‘Zomaar’ zei hij.”

De politie arriveert na een half uur, maar kan weinig doen. Agenten nemen hem mee omdat hij zich niet kan identificeren. Dat is het enige dat ze hem ten laste kunnen leggen. Een uur later laten ze de lustkapper vrij in de wetenschap dat hij zijn fiets gaat ophalen bij de nagelstudio. ,,Hij ramde op de deur en riep dat we hem binnen moesten laten”, vertelt Winter. Kort daarop droop hij af.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.