Dorpsbewoners in Spijk zetten hun wensen op een rij in 'Kiek op Spiek'

Dorpenwethouder Jan Menninga ontving maandagavond dorpsvisie Kiek op Spiek. Foto: Gemeente Delfzijl

Een groep inwoners van Spijk heeft een dorpsvisie opgesteld vol wensen voor hun geliefde woonplek. Het document werd maandagmiddag aan dorpenwethouder Jan Menninga overhandigd.

Het witte kerkje met het beroemde torentje van Spiek brokkelt af. De vele wandel- en fietspaden kunnen beter met elkaar verbonden worden. De verkeersveiligheid komt op een aantal punten, zoals bij de Ubbenasingel, in het geding. De bereikbaarheid met het openbaar vervoer moet beter. De jeugd mist een ontmoetingsplek.

Het zijn zomaar een paar punten die de inwoners van Spijk graag verbeterd zien.

loading

‘Kiek op Spiek’

Al die verbeterpunten zijn opgenomen in de nieuwe dorpsvisie ‘Kiek op Spiek’. Het document is bedoeld om de gemeente Delfzijl inzicht te geven in de wensen van het dorp. „Samen kijken we welke zaken vrij snel opgepakt kunnen worden en welke nog verder uitgewerkt moeten worden”, laat een woordvoerder weten.

Groen Spijk

Na het overhandigen van de dorpsvisie werd ook een onderhoudsovereenkomst getekend met de initiatiefnemers van Groen Spijk. Een groep vrijwilligers met de naam Groen Spijk heeft zich hard gemaakt voor de aanpak van een aantal groengebieden in het dorp. Zij hebben geld bij elkaar gekregen om een deel van Spijk opnieuw in te richten met behulp van een nieuw groenplan.

Een deel van het onderhoud in het gebied tussen de Havenweg en de Nesweg gaat de groep zelf doen. Hierover zijn afspraken vastgelegd in de onderhoudsovereenkomst met de gemeente.

Spijk is een wierdedorp met ruim 1100 inwoners in de gemeente Delfzijl.

menu