Drafbaan Groningen wil nog een seizoen doorkoersen en vecht ontruimingsbesluit van gemeente Groningen aan

Foto: Bas Huybers

Koninklijke Harddraverij & Ren Vereniging Groningen vecht het besluit van de gemeente aan om de Groningse drafbaan te ontruimen. De vereniging hoopt onder meer nog een volledig seizoen door te mogen koersen en stapt naar de rechter.

Met de organisatie heeft de gemeente afgesproken dat er nog paardendraverijen georganiseerd mogen worden tot en met 12 juni 2021.

Volgens de organisatie kunnen er echter tot en met half maart geen koersen gehouden worden. „Er kan bij vorst immers niet gestrooid worden en er is geen verlichting”, verklaart de organisatie in een persbericht. Ook de lockdown vanwege het coronavirus wordt aangehaald als reden: „Het is maar de vraag of koersen met publiek aan de orde is in maart, april en mei.”

Tot de laatste snik verzetten

Als belangrijkste reden wordt door de organisatie gegeven dat liefhebbers het het verdienen dat er drafsport blijft in Groningen. „Ze hebben zich tot de laatste snik verzet tegen het roem- en respectloos laten verdwijnen van onze mooie sport uit het Stadpark. Dit gebeurt na circa 134 jaar uit de Stad en na 98 jaar uit het Stadspark en daarmee eigent de KHRV zich graag het recht toe om in alle waardigheid en met een zo optimaal mogelijk gevoel afscheid te kunnen nemen van het Stadspark.”

‘Afscheid niet gegund’

Een nieuwe bruikleenovereenkomst die de gemeente afgelopen maand heeft opgesteld en het huurcontract moet vervangen, wil de vereniging niet ondertekenen. „Het is natuurlijk diep triest dat een dergelijk afscheid ons door de gemeentelijke bestuurders niet wordt gegund en dat dit nu middels een procedure bij de rechter moet worden afgedwongen.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen