Drama in Baflo

Bij het station in Baflo is woensdagavond een 48-jarige verkeersagent doodgeschoten. Hij zou meerdere malen in het hoofd zijn geraakt. Een 22-jarige agente raakte gewond. Een buurtbewoner werd in zijn been geschoten.

De schutter is kort na de schietpartij opgepakt. De man zou even daarvoor een 15-jarig meisje hebben doodgeslagen met een brandblusser. Ze lag, toegedekt met een deken, in de hal van een appartementencomplex aan de Heerestraat.

Vuurwapen

Tijdens een persconferentie in Groningen bevestigde de politie woensdagnacht de dood van het meisje. De politie kwam rond acht uur naar de Heerestraat in Baflo na de melding van problemen in het appartementencomplex in het voormalig Rijkswaterstaatgebouw. De verdachte vluchtte en schoot vlakbij het station op de agenten. Hij zou daarbij het vuurwapen van één van hen hebben gebruikt.

Collega’s die op de schietpartij afkwamen overmeesterden de man. De recherche sloot gisteravond grote gebieden af voor technisch onderzoek. Bij de woning heeft de brandweer een commandocontainer geplaatst van waaruit het onderzoek wordt gecoördineerd.

Getrokken pistolen

Tientallen getuigen zijn inmiddels gehoord. "Ik zag een politiewagen bij een woning staan. Vervolgens renden agenten weg met getrokken pistolen. Toen ben ik snel mijn huis in gerend", aldus een bewoner van de Heerestraat.

De politie rukte massaal uit voor de schietpartij. Zeker vijftien wagens reden naar Baflo. Ook zette de politie een helikopter in. Voor het onderzoek maakte de politie gebruik van ’Burgernet’ waarbij inwoners van Baflo en omgeving een sms-bericht ontvingen met het verzoek uit te kijken naar ’een getinte man met opvallende haardracht (dreadlocks), een blauwe jas en blauwe jeans’.

De politie waarschuwde in de oproep niet zelf in actie te komen. Tijdens de persconferentie op het bureau aan de Rademarkt in Groningen uitte korpschef Oscar Dros zijn treurnis over de gebeurtenissen. Talloze agenten waren naar het bureau gekomen om steun bij elkaar te zoeken.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen