Drents water voor Oost-Groningen

Het kraanwater in veel Oost-Groninger huizen komt sinds vrijdag uit Drenthe. Een nieuwe, tientallen kilometers lange leiding maakt dat mogelijk.

Het kraanwater kwam tot nu toe uit Sellingen. Het Waterbedrijf Groningen heeft daar, even buiten de bebouwde kom, een pompstation staan.

,,Dat station was verouderd en aan renovatie toe'', vertelt Eveline Corbeel, de woordvoerster van het Waterbedrijf. ,,We hadden geld in die renovatie kunnen steken, maar dat hebben we niet gedaan. We hebben voor een andere aanpak gekozen en zijn in zee gegaan met de WMD, de Waterleidingmaatschappij Drenthe.''Het Waterbedrijf Groningen koopt het water van de WMD. Dat is volgens Corbeel financieel gunstiger dan een forse investering in ‘Sellingen'.

Corbeel benadrukt ook dat het Waterbedrijf Groningen nog altijd het overgrote deel van de Groninger huishoudens vanuit zijn eigen productiestations bedient. Het heeft daar nu nog vier van. Drie daarvan staan wel op Drents grondgebied, in Nietap, De Groeve en De Punt. Het vierde productiestation staat in de gemeente Haren, in Onnen. ,,Al die stations zijn nog in prima staat'', zegt Corbeel.

Foto: Archief DvhN

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.