Dresscode groenwit tijdens Groningens Ontzet

Kom zo groenwit mogelijk naar Groningens Ontzet. Die oproep doen de Koninklijke Vereeniging voor Volksvermaken en de gemeente Groningen.

Tijdens het evenement, dat dit jaar drie dagen duurt, worden de mooiste groenwit creaties gekozen. De winnaars maken kans op een Groote Maaltijd met het hele gezin of vrienden, een nieuw FC Groningen tenue, een luchtballonvaart vanaf het Stadspark op zondag of deelname in een Drakenbootrace.

Koninklijke Vereeniging voor Volksvermaken en de gemeente hebben het programma rond. Dit jaar is gekozen voor een andere en vernieuwende aanpak. Traditionele en nieuwe festiviteiten zijn gebundeld in één programma om er een nog groter feest van te maken, meldt de organisatie vrijdag.

Centrale plek van alle festiviteiten is de Grote Markt. Daar is behalve veel muziek op alle dagen ook de Paardenkeuring (foto). Verder bevat het programma eigen producties als het Bommen Berend Muziektheater.

Aan de Reitemakersrijge zijn op zaterdag het poppenkasttheater ‘Jan Klaassen komt Bommen Berend tegen’ en de levensgrote puzzel van het beroemde werk van Otto Eerelman.

Verder is er kermis op Ossenmarkt en Tussen de Markten, een concours hippique met Jur Vrieling op de drafbaan en vuurwerk in Zuiderhaven. Zondag is de Grachtenparade, Floating Paradise en afsluitend Bommen Berend Ballonnen in het Stadspark.

Het complete programma staat op www.volksvermakengroningen.nl

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.