Drie ziekenhuismedewerkers van het UMCG waren besmet met Britse variant van het coronavirus

Het UMCG in Groningen. Foto: ANP

Drie medewerkers van het UMC Groningen blijken eind december besmet te zijn geweest met de Britse variant van het coronavirus.

Dat bevestigt een woordvoerder van het UMCG. Het universitaire ziekenhuis heeft op verzoek van het rijksinstituut RIVM de afgelopen weken met steekproeven gekeken of er onder de positieve tests die het UMCG zelf afnam ook Britse mutaties zaten. Dat bleek bij twee medewerkers die eind december waren getest het geval te zijn. Uit het bron- en contactonderzoek rond die twee medewerkers kwam nog een derde UMCG’er naar voren, die ook besmet bleek met de Britse variant.

Niet besmet

Volgens het UMCG zijn er in de weken daarna om de drie besmette medewerkers heen niet nog meer collega’s besmet geraakt. ,,De beschermende maatregelen hebben dus afdoende gewerkt’’, zegt de woordvoerder.

Op dit moment gebeurt het screenen op de Britse variant nog steekproefsgewijs bij het RIVM. De afdeling medische microbiologie en infectiepreventie van het UMCG heeft het op verzoek van het RIVM ook gedaan en werkt aan een plan om dat ‘sequencen’ vaker zelf te gaan doen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
Coronavirus
menu