Drie jaar cel voor gewelddadige woningoverval juwelier

Een 34-jarige man uit Appingedam is tot drie jaar celstaf veroordeeld wegens een gewelddadige woningoverval in Groningen in mei vorig jaar. Er was vijf jaar cel geëist.

De toen 67-jarige bewoonster werd in haar slaap overvallen en geslagen. De vrouw is eigenaresse van twee juwelierszaken in Groningen en Sneek. De buit: sleutelbossen. De rechtbank zegt dat het onduidelijk is gebleven waarom de vrouw werd overvallen.

De vrouw raakte bij de overval gewond. Behalve voor diefstal is de man veroordeeld voor zware mishandeling.

In de woning zijn dna-sporen gevonden die kunnen worden toegeschreven aan de verdachte. Ook onder de nagels van de vrouw is dna-materiaal van de man aangetroffen. De vrouw verklaarde dat ze haar belager heeft gekrabd. Het Openbaar Ministerie stelde tijdens de rechtszaak dat ‘het niet anders kan dan dat de verdachte de dader is’. De rechtbank neemt dit over.

De verdachte heeft de beschuldigingen ontkend. Hij erkende die nacht wel in Groningen te zijn geweest, maar niet in het zuiden van de stad waar de vrouw toen woonde. Voor het aanwezige dna had hij geen verklaring. Naast de celstraf moet hij 21.600 euro schadevergoeding aan de vrouw betalen. Zij had om 75.000 euro gevraagd.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.