Drie nieuwe namen voor gemeente HSSM

Wordt het De Hogewolden, Midden-Groningen of Woldmeren? De inwoners van de gemeenten Hoogezand-Sappemeer, Slochteren en Menterwolde kunnen in februari op een van deze drie opties stemmen als naam voor hun nieuwe gemeente.

Een onafhankelijke commissie maakte de selectie uit 271 unieke naamsuggesties die de afgelopen tijd waren ingestuurd. De naam moest voldoen aan verschillende criteria. Zo mag deze niet lijken op een al bestaande naam en moet hij gemakkelijk te onthouden zijn.

Alle inwoners van de fuserende gemeenten krijgen binnenkort een stemkaart in de brievenbus. Ze kunnen daarmee online of per post stemmen tussen 8 en 14 februari. Op 15 maart wordt de uiteindelijke naam bekendgemaakt.

De commissie koos De Hogewolden omdat twee van de gebieden met wold worden aangeduid en de naam landelijkheid en rust zou uitstralen. Midden-Groningen maakt het ook voor buitenstaanders meteen duidelijk om welk gebied het gaat. En Woldmeren vindt de commissie toepasselijk omdat het landschap van oudsher uit wolden en meren bestaat.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.