Drie van Donar staan tegenover 18 tegenstanders in Martiniplaza

Drie internationals van Donar staan opeens tegen achttien tegenstanders die het op hun heupen krijgen. Zoiets maken ze maar zelden mee.

MartiniPlaza vormde maandagavond het toneel van een unieke basketbalwedstrijd met een bijzonder slot: een partijtje van 3 tegen 18!

Arvin Slagter, Shane Hammink en Rienk Mast uitgedaagd door G-team BVG

Het was de apotheose van een bijzondere avond waarop de drie internationals van landskampioen Donar het zwaar te verduren kregen. Oranje-spelers Arvin Slagter, Shane Hammink en Rienk Mast waren uitgedaagd door het G-team van de Basketbal Vereniging Groningen. Dat trok tegen de profs ten strijde in de zaal waar Donar morgen alweer een Europese topwedstrijd speelt. Ze gaven met groot plezier gehoor aan de oproep van de BVG-ers. Donar-coach Erik Braal was er ook.

Beurtelings trokken de BVG-ers met z’n drieën of vieren tegen de steunpilaren van Donar op. Niet te beroerd om de echte basketballers af en toe flink te verrassen. De wedstrijd werd gespeeld in het kader van de Special Olympics-actie #PlayUnified . Daarmee probeert de organisatie mensen met en zonder verstandelijke handicap bij elkaar te brengen. ,,Sport is bij uitstek de plek waar mensen elkaar ontmoeten, emoties beleven en begrip voor elkaar ontwikkelen. Het gebeurt alleen te weinig.’’

Aanloop naar Special Olympics

Het initiatief van de BVG-ers viel helemaal op z’n plek in de aanloop naar de Special Olympics en het ‘echte’ WK 3 tegen 3 in Amsterdam. Een aantal uitdagers bleek groot fan van Donar. Robbert de trommelaar – een van de meest fanatieke supporters van de eredivisie – bleek zelf een aardig potje te kunnen ballen (en op zijn buik glijden).

Stef had zijn kapper opdracht gegeven om de naam Donar in zijn haar te knippen en te verven. Met een grote grijns ontving hij daar talloze complimenten voor. En iedereen wilde natuurlijk een handtekening van de Donar-spelers. Of met hen op de foto.

Volgens trainer Anne Verzijl waren niet al haar 25 spelers van de partij. ,,Er zijn altijd een paar geblesseerden, maar voor sommigen was dit ook te spannend.’’ De ontvangst door Donar deed haar spelers en de club, die bijna geen tegenstanders heeft (,,de dichtstbijzijnde G-teams zitten in Urk en Den Helder’’) deugd. En de slotpartij, gevolgd door de jacht op handtekeningen en selfies, helemaal.

menu