'Driedubbele bingo' voor politie: dronken mannen slepen auto, één van hen was rijbewijs al kwijt

Twee mannen hebben maandag op de Plattedijk bij Lemmer geprobeerd een auto te slepen. Omdat het leek op bumperkleven, namen passerende agenten een kijkje. Pech voor de mannen: ze waren dronken, en een man uit Hoogezand die de auto sleepte was z'n rijbewijs al kwijt. Zijn vriend uit Marknesse nu ook.

De politie De Fryske Marren spreekt op Facebook van een ,,opvallende verkeerssituatie'', maandag rond 11:30 uur op de Plattedijk bij Lemmer. Ze zagen twee voertuigen dicht op elkaar rijden en dachten aan bumperkleven. Ook voerde de achterste auto geen licht. ,,Bijzonder genoeg om beide voertuigen even staande te houden.''

Ter plekke bleek het om een sleep te gaan, waarbij beide auto's met een spanband aan elkaar vast waren gemaakt.

'Riekte naar inwendig gebruik van alcohol'

De 42-jarige man uit Hoogezand die de andere auto sleepte, gaf direct na staandehouding aan mee te gaan naar het politiebureau. Zijn rijbewijs was al eerder ingenomen en door de politie ongeldig verklaard. Daarnaast was hij onder invloed. Bij een blaastest bleek dat hij ruim twee keer meer had gedronken dan de toegestane hoeveelheid.

Vijf keer te veel

Ook de bestuurder van de gesleepte auto had te diep in het glaasje gekeken. De man, een 40-jarige inwoner van Marknesse, bleek ruim vijf keer meer te hebben gedronken dan toegestaan.

Beide mannen kregen een boete voor het rijden onder invloed en de man die zijn rijbewijs nog had, raakte 'm ook kwijt. Beide moeten zich binnenkort verantwoorden voor de rechter. De politie De Fryske Marren sprak van een ,,driedubbele bingo''.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.