Drievoudig geluidsonderzoek bij Noordzeebrug

De provincie Groningen laat drievoudig onderzoek uitvoeren naar de geluidwering van de nieuwe Noordzeebrug in Groningen. Dat gebeurt na klachten uit Noorderhoogebrug.

Inwoners van het dorp horen meer verkeersgeluid sinds de plaatsing van de nieuwe schermen langs de brug, die 3 meter hoger is dan de oude. Bovendien komt er bij bepaalde windrichting een fluitend geluid uit de schermen.

Volgens woordvoerder Marie-Lou Gregoire van de provincie, die verantwoordelijk is voor de ringweg, gaat een gespecialiseerd onderzoeksbureau met de klachten aan de slag. ,,Dat kijkt naar de weerkaatsing van de geluidsschermen, onderzoekt waar de fluittoon vandaan komt en hoe we de klachten kunnen wegnemen. Ook de invloed van de Cortingborgh op het geluid bij de brug wordt meegenomen. Dat is de lange flat langs de noordelijke ringweg, die er nog niet stond toen de plannen werden gemaakt.''

Op de foto eet de beroemdste inwoner van Noorderhoogebrug, Jan Uitham, met zijn dochter een oliebolletje na een fietstocht over de nieuwe brug.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.