Dronken joyrider in politiewagen kan rijbewijs inleveren

Foto: ANP

Een 31-jarige man uit Musselkanaal is woensdag tot acht weken cel veroordeeld voor joyriden, rijden onder invloed en voor het weigeren mee te werken aan een bloedonderzoek. De helft daarvan is voorwaardelijk.

Bovenop de straf komt een extra week cel, omdat hij zonder geldig rijbewijs reed. De man mag ook zijn rijbewijs voor 10 maanden inleveren. In totaal moet de man vijf weken brommen. Vier weken cel blijven voor hem op de plank liggen.

Op 12 november vorig jaar kreeg de politie een melding dat de Musselkanaalster 'zwaar onder invloed' in een auto was gestapt. Op de A-weg in Musselkanaal plukten agenten hem uit zijn auto. De man was nauwelijks aanspreekbaar. Plots draaide de Musselkanaalster zich van de agenten af, dook in de politieauto en gaf gas.

Alleen naar links sturen

Met de politiehond achterin de auto van de dienders probeerde hij te ontkomen, maar kwam vanwege het stuurslot niet ver. De man kon alleen naar links sturen. Zo konden omstanders en toegesnelde agenten de man tot stoppen dwingen. Het rijbewijs van de man bleek zeven maanden verlopen.

,,Meneer vindt het allemaal wel boeiend’’, zei de officier. ,,Hoe roekeloos, en waar haalt hij de brutaliteit vandaan?’’ De man verscheen niet op zitting. Hij wilde niet meewerken aan een ‘poppenkast’, zo had hij aangekondigd.

De Musselkanaalster heeft meerdere werkstraffen uitgevoerd voor verkeersdelicten, waaronder het doorrijden na het veroorzaken van een ongeval.

De rechter ging mee met de eis van de officier. ,,Waarschuwen houdt ergens een keer op.’’

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen