'Duitse ambassade' terug in binnenstad Groningen

Bezoekers van de Groninger binnenstad kunnen vanaf 19 mei zes weken kennismaken met Duitsland. Er komt weer een tijdelijke ‘ambassade’.

De Duitse steden Bremen en Oldenburg presenteren zich met de winkel in het voormalige filiaal van schoenenzaak Fred de la Bretoniere bij de A-brug in de Brugstraat.

Broodjes invliegen

Oldenburg deed dat twee jaar geleden ook al eens alleen in de Oosterstraat. De toenmalige ‘ambassade’ liet onder meer elke nacht verse Duitse broodjes invliegen met de toenmalige lijndienst van Public Expres en was volgens de organisatoren om meerdere redenen een succes. Dat gold ook voor de tijdelijke Groninger ambassade (Botschaft) die de stad later in 2014 in Oldenburg vestigde. Daar kwamen 3500 bezoekers op af.

Kennismaken

Het is de bedoeling dat bezoekers van de nieuwe pop-up-store op verschillende manieren kennismaken met de twee Duitse steden waarmee Groningen een warme band onderhoudt.

Er is plek voor Duitse koffie, presentaties, debat en er is van alles te zien en te koop in de ambassadewinkel. Stadjers kregen de afgelopen weken op verschillende plekken in de binnenstad al de kans om aan te geven wat zij van de ambassade verwachten. Het is nog niet bekend wanneer Groningen weer naar Duitsland gaat.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.