Duitse circussen komen naar Groningen

Halsbrekende toeren, steigerende dressuurpaarden, plechtige praatjes van de spreekstalmeester: Oost-Groningen verwelkomt komende week twee circussen.

Ze slaan niet ver van elkaar vandaan hun kampementen op: Circus Renz Berlin geeft van 21 tot en met 24 april vier voorstellingen in Winschoten. Het kleinere Circus Alberti staat van 22 april tot en met 1 mei in Blijham en Veendam.

Intiemer

Het vermaarde Circus Renz Berlin was in november nog in Groningen. Nu plaatst het z’n grote tent op het evenemententerrein aan de Elfenbank bij Blauwestad. Het circus, met artiesten die tal van internationale circusprijzen wonnen, kan per voorstelling duizend bezoekers ontvangen. Circus Alberti kan voor vierhonderd mensen spelen.

Dat maakt dit circus intiemer, denkt Steffen Wolf van organisator SenA Entertainment Group. ,,We proberen mensen erbij te betrekken. Ze zitten dicht op de artiesten.’’ Het circus profileert zich bovendien als oorspronkelijk, met een zweem van nostalgie. ,,Andere circussen zijn meer gemoderniseerd,’’ zegt Wolf. ,,Wij hebben nog livemuziek.’’

Geen wilde dieren

,,Wij hebben ook al een paar jaar voorstellingen zonder wilde dieren. Dat maakte het makkelijker om naar Groningen te komen,’’ licht Wolf de keuze voor Groningen toe. Circus Alberti treedt hier voor het eerst op.

Shows met wilde dieren mogen niet meer, maar beide gezelschappen hebben nog steeds dieren in de voorstelling. Paarden bijvoorbeeld. Maar ook Siberische steppekamelen maken bij beide circussen hun opwachting.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.