Duitse politie plukt Algerijnse criminelen in Nederland uit de trein (die uit Groningen afkomstig was)

Polizei. Foto: DG

Twee Algerijnse mannen zijn vrijdag door de Duitse politie uit de trein geplukt en in de gevangenis gezet. Ze werden gezocht voor tal van misdrijven. Een van de twee had onder meer een paar zware mishandelingen op zijn geweten. De trein waarin ze zaten was afkomstig uit Groningen.

Wat de Algerijnen in Nederland deden, is niet bekend. Bij een controle door de Duitse grenspolitie liet een van de twee een Nederlands asielcertificaat zien. Wat de status van hun asielaanvraag in Nederland precies was, meldt de Duitse politie niet. Doorgaans worden aanvragen uit ‘veilige’ landen als Algerije afgewezen.

Toen agenten de personalia van deze 27-jarige man controleerden, bleek dat hij in Duitsland nog 19 maanden gevangenisstraf moest uitzitten. Wegens geweld tegen ambtenaren moet hij nog vier maanden de cel in, voor drugsbezit zes maanden en vanwege twee gevallen van diefstal nog negen maanden. Omdat de verblijfplaats van de man onbekend was, stonden er voor deze straffen drie arrestatiebevelen uit tegen de man.

Dat was nog niet alles: er liepen ook nog twee arrestatiebevelen tegen hem omdat hij voor de rechter moet verschijnen omdat hij anderen in twee gevallen ‘gevaarlijk lichamelijk letsel’ zou hebben toegebracht. Al bekend is dat de Algerijn het land wordt uitgezet nadat hij zijn straf uitgezeten heeft  - dat heeft de Duitse immigratiedienst al eerder besloten.

Crimineel cv

De man met wie deze veelpleger op stap was, heeft voor zover bekend een beduidend kleiner crimineel cv, maar ook hij wordt gezocht door de Duitse justitie. Hij is veroordeeld voor een woninginbraak, en daarom stond er ook tegen hem een arrestatiebevel uit. Beide mannen zijn vrijdag voorgeleid aan de Duitse rechter en daarna in de gevangenis gezet.

Zogenoemde asielhoppers uit veilig geachte landen, zoals Algerije en Marokko, bezorgen Europese landen de nodige problemen. Hun asielaanvraag is vaak kansloos, maar het valt niet mee om hen uit te zitten. Gemiddeld genomen pleegt de groep relatief veel criminele feiten.

menu