Duizenden bezoeken 25ste Groenmarkt Winschoten

Zoals Groningen op Hemelvaartsdag bloemetjesmarkt heeft, zo heeft Winschoten op de eerste zaterdag van juli de Groenmarkt. Vandaag wordt de 25e editie van de markt in het Rosarium gehouden. De markt voor alles wat met de tuin te maken heeft, in het Rosarium, trekt naar verwachting zo'n tweeduizend bezoekers.

Volgend jaar krijgt de Groenmarkt een grotere opzet. Dan wordt het een tweedaags gebeuren met naast een plantenmarkt ook aandacht voor food en cultuur. Het Winschoter Rosarium bestaat dan namelijk vijftig jaar en met de grote groenmarkt moet dat geaccentueerd worden.

De groenmarkt is 25 jaar geleden opgezet om mensen naar de rozentuin aan de rand van het Winschoter centrum te lokken. Volgens mede-organisator Bianca de Winter is die opzet meer dan geslaagd.

Zo'n zeventig handelaren, afkomstig uit heel Nederland, bieden op de markt planten en decorstukken voor de tuin aan. Sommige van hen komen al 25 jaar naar de groenmarkt. Al vroeg op de zaterdag was het druk in het Rosarium. Onder de bezoekers ook veel Duitsers.

Het ging niet uitsluitend over planten. Leden van Damclub Winschoten speelden partijtjes tegen voorbijgangers op leden te werven en straatorkest De Klinkers verzorgde muziek, begeleidt door de stadsomroepers en door de pas gekozen miss Oldambt en de mini miss.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.