Duo dat er met geld voor zieke Gwen vandoor ging stal nog een collectebus

In de stad Groningen is vorige week woensdag nog een volle collectebus gestolen door dezelfde man en vrouw die ook geld stalen dat bestemd was voor de ernstig zieke Gwen (10) uit Delfzijl.

Dat bevestigt de politie Noord-Nederland desgevraagd. Het blijkt om dezelfde daders te gaan.

Bij GVR Recycling aan de Gdanskweg in Groningen werd op woensdagochtend 31 augustus een donatiebusje voor Dance4Life, een organisatie dat strijdt tegen AIDS, gestolen. ,,Mijn zoon Sander zamelt geld in voor dat goede doel. Er zat tussen de 150 en 200 euro in. Dat is nu weg’’, vertelt Jurriena Topelen van GVR Recycling.

Uren later wordt enkele kilometers verderop nog een donatiebusje gestolen. Nu bij tankstation OK aan de Rijksweg in Groningen. Die inhoud - zo’n 200 euro - is bestemd voor een inzamelactie voor de ernstig zieke Gwen (10) uit Delfzijl. Gwen heeft een stofwisselingsziekte waardoor ze constant zorg nodig heeft. Een vriendengroep had overal in de provincie Groningen dergelijke donatiepotjes neergezet zodat de ouders van Gwen hulpmiddelen kunnen kopen voor hun zieke dochtertje.

De dieven, een man en een vrouw, zijn vastgelegd op de beveiligingscamera’s van het tankstation. Met relatief scherpe beelden van het stelende duo. Net als bij GVR Recycling.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.