Ecovario Meppel kan fluiten naar geld van stichting Inlia voor bed-bad-brood Groningen

Bouwbedrijf Ecovario uit Meppel heeft geen recht op 230.000 euro van vluchtelingenstichting Inlia uit Groningen. Dat heeft de rechter bepaald.

De twee partijen troffen elkaar twee weken geleden in de rechtbank. Ecovario wilde geld zien van Inlia: een borgstelling van 230.000 euro voor de realisatie van de uitbreiding van de bed-bad-broodvoorziening in Groningen. Volgens Ecovario had dat bedrag al lang en breed overgemaakt moeten zijn, omdat Inlia het contract had getekend.

Bibob-onderzoek

Ecovario kreeg afgelopen maart een bouwvergunning om de nieuwbouw bij de bestaande bed-bad-broodvoorziening in het voormalige Formule 1-hotel te realiseren. Maar gebouwd werd er niet. De gemeente, die het onderkomen voor uitgeprocedeerde asielzoekers indirect financiert, zag geen heil meer in Ecovario en stelde een Bibob-onderzoek in naar de betrouwbaarheid van het Meppelse bouwbedrijf. Ook is de gemeente Groningen van plan de bouwvergunning weer in te trekken.

Modder gooien

Tijdens de rechtszaak gooiden beide partijen met modder. Ecovario betichtte Inlia ervan zijn financiële afspraken niet na te komen. Inlia beweerde dat Ecovario een frauduleus bedrijf is. De uitbreiding van het Formule 1-hotel zou ruimte moeten bieden aan 176 vluchtelingen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.