Eemsmond verbetert straten voor mensen met beperking

Het Johan van Veenplein in Uithuizen en het gebied van de Geraldadrift, Ripperdadrift, Kennedylaan, de spoorwegovergang en de rotonde in Uithuizen moeten aangepast worden om goed toegankelijk te zijn voor mensen met een beperking

Dat stelt wethouder Sandra Herkströter (foto) vast na een rondgang door de gemeente in het gezelschap van een aantal inwoners met een beperking. De inspectieronde werd gehouden op verzoek van de Oogvereniging Groningen uit Eemsmond en de WMO adviesraad.

Onderzocht werd of verbeteringen nodig zijn vanwege het op handen zijnde VN Verdrag voor de rechten van mensen met een beperking. Het gezelschap stelde vast dat het niet bepaald kommer en kwel is. De kruising Cohenstraat/Sportlaan bij het Hogeland College is goed toegankelijk. Dat geldt ook voor de bibliotheek.

De wethouder vond de rondgang verhelderend. ,,Op deze manier kun je je beter verplaatsen in hun situatie.” De benodigde maatregelen zijn niet overal ingrijpend. ,,Soms gaat het om eenvoudige dingen zoals het verplaatsen van een bord, maar soms moet ook de inrichting aangepast worden."

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.