Eemsmonder Harald Bouman lijsttrekker GB Het Hogeland

Wethouder Harald Bouman (47) van Eemsmond treedt op als lijsttrekker namens Gemeentebelangen in de nieuwe gemeente Het Hogeland.

Tijdens een ledenvergadering in Noordpolderzijl werd Bouman (foto) woensdagavond unaniem gekozen. Hij is tevens de beoogde wethouder namens Gemeentebelangen Het Hogeland. Raadslid Eltjo Dijkhuis uit Uithuizen prijkt als tweede op de lijst. Hij is de beoogde fractievoorzitter. Oud-bestuurslid Roelf Torringa uit Winsum van de Groninger Bodem Beweging staat derde. Op 4, 5 en 6 staan respectievelijk raadslid Rose-Marie Zuidema (Warffum), Kick Mulder (Bedum) en Karen Hansems (Usquert).

‘De grootste’

Lijsttrekker Bouman wil van GB Het Hogeland in november de grootste partij maken. In Eemsmond en Winsum is GB nu al de grootste partij. In De Marne is op dit moment geen lokale partij actief. Maar ook in Bedum groeide GB ruim vier jaar geleden uit tot de grootste fractie. Uit onvrede houden de vier raadsleden die destijds namens GB werden gekozen, hun zetels hier al even lang onbezet.

GB Bedum opgeheven

Inmiddels is GB Bedum opgeheven. Per 1 januari wordt GB Winsum opgeheven. GB Eemsmond gaat verder onder de naam GB Het Hogeland.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.