Een jaar leven als David Bowie

Soms zit alles tegen en gaat een interview niet zoals je wilt. Verslaggever Lieke van den Krommenacker reisde voor deze krant af naar Londen om professor Will Brooker te interviewen. En daar kwam veel bij kijken.

Geld voor interview
Will Brooker leeft een jaar als David Bowie. Dit doet hij om meer over de artiest te weten te komen, maar ook om een nieuw licht te laten schijnen op het traditioneel wetenschappelijk onderzoek naar media- en identiteitsconstructies. Dat betekent dat Brooker leest wat Bowie las, eet wat Bowie at en ziet wat Bowie zag. ,,Een bijzonder verhaal”, zegt Van den Krommenacker.

Maar wat doe je als de geïnterviewde geld vraagt voor het interview? En je niet alles mag zien, wat je eigenlijk zou willen zien? Veel zat de verslaggever al tegen voordat ze in het vliegtuig naar Londen zat. En tijdens het interview bleek ze ook nog eens niet Will Brooker te mogen interviewen, maar alleen zijn alterego ‘David Bowie’.

Podcast
Digitaal verslaggever Marjolein Knol reisde mee met Van den Krommenacker en legde het proces naar een krantenartikel vast in geluid.

Luister & Abonneer gratis!


Downloaden Volledige aflevering (MP3)
Apple
Android Abonneren via Pocketcast of abonneer u via uw eigen favoriete podcast app of programma. Of rechtstreeks via onze RSS-feed.
Windows Abonneer u via uw eigen favoriete podcast app of programma. Bijvoorbeeld met Feedly, PodNova of rechtstreeks via onze RSS-feed.


,,Op een gegeven moment wist ik niet zo goed met wie ik praatte,” fluistert Van den Krommenacker in de microfoon. Het is een uur ’s nachts en ze is net terug van het optreden en interview met professor Brooker. ,,Praatte ik nu met David Bowie of met Will Brooker?” Ze is moe. ,,Ik ben er nog niet helemaal uit. Hoe dit verhaal in een verhaal… een verhaal moet worden.”

Meer weten over Will Brooker? Lees het artikel Het leven als een vermomming.

Smartphonegebruikers kunnen de podcast hier downloaden (MP3, 30,4 MB).

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.