Drie dagen na het drama aan de Neptunus in Hoogezand, afgelopen woensdag, waarbij de vierjarige Bam door een auto werd geschept en overleed, blijven mensen de plek van het ongeluk bezoeken. Ze staan er even stil en laten een teken van medeleven achter.

Ook dit weekend blijven mensen de plek aan de Neptunus en Hoogezand bezoeken waar afgelopen woensdag de vierjarige Bam door een noodlottig ongeluk om het leven kwam. De verzameling grote en kleine knuffels, beren en beertjes, bloemen, kindertekeningen, lichtjes en briefjes blijft gestaag groeien.

Mensen raken geëmotioneerd en houden elkaar vast

Mensen komen aangelopen vanuit de buurt of komen met de auto van wat verderop. Moeders met kinderen die even komen kijken, maar ook ouderen betuigen hun medeleven. Leggen bloemen of een knuffel neer en staan letterlijk even stil bij het verloren leven. Raken geëmotioneerd en houden elkaar vast.

Te midden van al dat medeleven staat tegen een blauwe knuffelbeer een kleine foto van het slachtoffer: een blond jochie in een blauwe trui.

Drama waarvoor woorden tekortschieten

Bam (uitgesproken als Bem) werd woensdagmiddag tegen vier uur aan de Neptunus in Hoogezand doodgereden door een 18-jarige Hoogezandster zonder rijbewijs. Dat zou gebeurd zijn toen het kind achter een bal aan de weg oprende. De chauffeur is door de politie gehoord en vrijgelaten.

Burgemeester Adriaan Hoogendoorn van Midden-Groningen spreekt van een drama waarvoor woorden tekortschieten.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen