Een op de tien Groningers en Drenten kampt met werkstress

In Groningen heeft 14 procent van de werknemers last van burn-out klachten, tegenover een landelijk gemiddelde van 13 procent. In Drenthe ligt het cijfer met 11 procent net onder het landelijk gemiddelde.

Dit blijkt uit de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden van TNO en CBS die gehouden is vanwege de week van de werkstress die tot en met 17 november plaats vindt.

Bijna 2,7 miljoen werknemers in Nederland werken onder een hoge werkdruk en bijna een miljoen mensen loopt jaarlijks het risico op een burn-out of andere werkgerelateerde psychische aandoeningen. Werknemers met een hoge werkdruk die weinig steun van hun leidinggevende ervaren kampen met burn-out klachten. In Groningen gaat het hier om 49 procent van alle werknemers en in Drenthe ligt dat cijfer op 47 procent. Landelijk ligt het gemiddelde met 44 procent iets lager.

Tijdens de Week van de Werkstress houden meer dan honderdvijftig organisaties activiteiten om werkstress aan te pakken en het werkplezier te vergroten. In Groningen zijn dit de Hanzehogeschool, de Rijksuniversiteit Groningen en het Martini Ziekenhuis.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.