Inwoners van Leer en wijde omgeving kunnen zich 3 dagen lang op de parkeerplaats van winkelcentrum Multi Süd in de Ostfriese stad laten inenten.

Multi Süd ligt aan de zuidelijke rand van Leer en herbergt een supermarkt en veel andere winkels. Donderdag, vrijdag en zaterdag staan op de parkeerplaats deskundigen klaar om volwassenen vanaf 18 jaar een prik te geven.

De bijzondere actie is op touw gezet door de Landkreis Leer. De regionale overheid heeft sinds de uitbraak van de coronacrisis een gebouw in de plaats Hesel ingericht als vaccinatiecentrum.

Aantal aanmeldingen neemt af

,,Inmiddels heeft zo’n 45 procent van de inwoners een tweede prik gehad’’, zegt woordvoerster Annika Smit van de Landkreis. ,,Maar we vernemen dat het aantal aanmeldingen nu afneemt. Omdat we willen dat zoveel mogelijk mensen toch gevaccineerd worden, hebben we besloten de actie bij de supermarkt te organiseren. Mensen kunnen daar heel snel, via een soort drive-in, hun prik krijgen.’’

De Landkreis vraagt belangstellenden hun identiteitsbewijs en andere documenten mee te brengen, die bijvoorbeeld iets zeggen over de gezondheid van de betrokkene. ,,Ze kunnen dan het Janssen-vaccin krijgen waarbij één prik volstaat. Of Moderna, dan moeten ze over 6 weken voor een tweede prik naar Hesel.’’

Het aantal coronabesmettingen in de Landkreis Leer is momenteel overigens laag. ,,Het gaat om 3 gevallen’’, aldus Smit.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen