Een record! Tafelhuis Oost-Groningen haalt 26.116,64 euro op voor het ziekenhuis

De cheque met de opbrengst van Het Tafelhuis en de Santa Run. Foto: DvhN

Het radio-event Het Tafelhuis Oost-Groningen heeft 26.116,64 euro ingezameld voor Vrienden van het Ommelander Ziekenhuis. De organisatie is dik tevreden. Het opgehaalde bedrag, dat zondagmiddag bekend werd gemaakt, is een record.

Het Tafelhuis is naar het idee van het Glazen Huis van Serious Request. En hoewel dit evenement het over een andere boeg gooit, houden ze in Winschoten vast aan de eigen succesformule.

Vanuit cultuurhuis De Klinker waren de dj’s Richard Pathuis, Jack Westers en Mitchell Weijermars vier dagen lang actief. Via tal van acties kwamen de donaties binnen. De organisatie is in handen van Rotary Winschoten, 41Club en Round Table 41 Oldambt. Tal van lokale en regionale artiesten werkten de afgelopen dagen belangeloos mee aan Het Tafelhuis.

Santa Run

Ook de opbrengst van de zaterdagmiddag in Winschoten gelopen Santa Run - 280 deelnemers - werd gedoneerd aan Het Tafelhuis.

Bij eerdere edities werd geld ingezameld voor de Voedselbank en de Stichting Jarige Job. Dit jaar is het geld bestemd voor kinderen in het Ommelander Ziekenhuis. De bedoeling is om zogenoemde VR-iendjes aan te schaffen: kleine robots waarmee de jonge patiëntjes
vanuit het ziekenhuis kunnen communiceren met thuis of met de klas.

menu