Een wijkkrant komt, een wijkkrant gaat

Terwijl de Zeeheldenbuurt op 12 december haar nieuwe wijkkrant Ahoy! ten doop houdt, ging Wijkkrant Nummer 1 van de wijkraden Paddepoel en Selwerd deze week definitief kopje onder.

Een allerlaatste lijmpoging om de verdeelde redactieleden van de beide wijkraden nader tot elkaar te brengen, bleek tevergeefs.

Zijden draadje

Aanleiding voor het opdoeken van de krant is een conflict over de inhoud van de krant. Dit leidde tot vertrek van de eindredacteur, waarna ook de rest van de zevenkoppige vrijwillige redactie opstapte. Hiermee hing het voortbestaan van het wijkblad na 33 jaar aan een zijden draadje.

,,Zeg maar gerust een heel dun zijden draadje”, zegt Roelhof van Weering. De wijkvoorzitter van de wijkraad Paddepoel poogde deze week de gemoederen tot bedaren te brengen. Hij bracht de redactie nog eens bij elkaar, in de hoop op een oplossing.

Voet bij stuk

Maar Selwerd houdt voet bij stuk. Deze maand verschijnt het laatste nummer van Wijkkrant nummer 1. Geld om de krant per januari alleen in Paddepoel te laten verschijnen, is er niet. Waar de redactie vooralsnog kon putten uit gemeentelijke communicatiegelden voor beide wijken, kan Paddepoel het benodigde budget niet alleen ophoesten.

Van Weering vreest voor de een informatieachterstand bij wijkbewoners. ,,We zijn druk bezig om inwoners te laten meedenken over de toekomst van de wijk. Daar heb je een communicatiemiddel voor nodig.” Hij hoopt samen met de gemeente en mogelijk ook andere organisaties een list te verzinnen. ,,Misschien dient zich wat anders aan. Ik blijf positief”, zegt hij.

Ahoy!

Intussen zien bewoners in de Zeeheldenbuurt juist uit naar het eerste nummer van hun gloednieuwe magazine Ahoy! Dit verschijnt op 12 december, tijdens de het jaarlijkse samenzijn onder de noemer Bomen met de buurt. Initiatiefnemer Kees Frenay: ,,Op die dag zetten we bij de vijver aan het Van Brakelplein een buurtkerstboom neer en borrelen we met zijn allen. Een mooi moment om het magazine te presenteren.”

Het plan is om Ahoy! vier keer per jaar te laten uitkomen, in plaats van de bescheiden nieuwsbrief die nu af en toe verschijnt. Wijkwethouder Ton Schroor (D66) is uitgenodigd om het eerset exemplaar in ontvangst te nemen.

Foto: Archief DvhN

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.