Eerste Rally Noord-Nederland voor het goede doel

Tijdens de rally reden onder meer cabrio’s en oldtimers mee. Foto Rally Noord-Nederland

De eerste Rally Noord-Nederland heeft zondag ruim 5000 euro opgebracht voor de Winterolympiade in Hoogezand-Sappemeer.

Zestig cabrio’s, oldtimers en karakteristieke auto’s verschenen aan de start. SP-wethouder Peter Verschuren had de eer de deelnemers uit te zwaaien voor de eerste Rally Noord-Nederland, onder auspiciën van Rotary Hoogezand-Sappemeer.

160 kilometer

In vijf uur tijd werd een afstand van 160 kilometer verreden. De wagens vertrokken bij Harms Autoschade in Hoogezand, gepauzeerd werd bij Jos Beeres in Noordbroek, waarna het gezelschap finishte bij de Amshoff in Kiel-Windeweer. Feitelijk is er dus eerder sprake van een Rally Midden-Groningen.

De organisatie zegt blij te zijn de organisatie van de Winterolympiade een cheque van ruim 5000 euro te kunnen overhandigen. Bij de Winterolympiade maken kinderen uit de bovenbouw van de basisschool kennis met verschillende wintersporten.

Vinger aan de pols

De G-tennissers van tennisvereniging (LTC) Nohn heeft een emmer groene ballen gekregen. ,,De goede doelen moeten aan een aantal criteria voldoen’’, zegt Patricia Nieland, die met Ingrid Drenth en Christiaan Setz voor de organisatie tekende. ,,Het moet een brede doelgroep bedienen en lokaal actief zijn. Als organisatie houden wij de vinger aan de pols wat er met het geld gebeurt.’’

menu