Eerste boete voor overtreden avondklok in Kropswolde

De politie voert na het ingaan van de avondklok een controle uit op de Gorechtlaan in Hoogezand. Foto: Venema Media

In Kropswolde heeft de politie binnen een half uur na het ingaan van de eerste avondklok een boete uitgereikt. Ook DVHN-verslaggever Ina Reitzema werd staande gehouden.

Ik heb amper mijn huis verlaten of er komt mij op de Woldweg een auto tegemoet. Toch nog mensen op straat dus. Als de auto passeert zie ik dat het om politie gaat. In de achteruitkijkspiegel zie ik dat de auto keert en achter mij aankomt.

Even later licht het rode stopteken op en zet ik mijn auto aan de kant. Ik leg de twee agenten uit dat ik journalist ben en rond rij om te zien of en wat er nog gebeurt op straat. Ze zijn vriendelijk maar willen wel mijn eigen verklaring en de verklaring van de werkgever zien. En een identiteitsbewijs. Alles is voor elkaar, dus ik mag door.

Bestuurder zonder verklaringen

Ze vertellen dat het even terug wel raak was. Ze troffen een bestuurder zonder verklaringen en hebben direct een boete van 95 euro uitgeschreven.

In Kropswolde en Hoogezand rijden kort na het ingaan van de avondklok aardig wat auto’s rond. De politie houdt ze zoveel mogelijk staande.

De agenten willen niet verklappen met hoeveel collega’s ze op pad zijn. Wel vertellen ze dat overtreders direct op de bon gaan. ,,We waarschuwen niet, we schrijven direct een boete uit. En we controleren ook de komende tijd volop.’’

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
Coronavirus
menu