Eerste camera houdt Folkingestraat in Groningen in de smiezen

Nieuwe camera in de Folkingestraat. Foto: DVHN

Een camera bovenin een grote paal ‘kijkt’ sinds kort rond in de Folkingestraat. De gemeente Groningen plaatst er de komende periode meer om de groeiende drugs- en lawaaioverlast in die omgeving terug te dringen.

Omwonenden hebben deze week een brief ontvangen over de plaatsing van de camera’s. Ze komen in het gebied tussen de Coehoornsingel en de Vismarkt. De camera’s hangen er tot oktober.

De gemeente Groningen besloot in april over te gaan tot de extra beveiligingsmaatregel omdat in dit deel van het centrum veel sprake is van overlast. Drugsdealers en ander gespuis hangen met name rond bij de de kruising Folkingestraat-Nieuwstad.

Overlastplegers sneller aanpakken

Volgens burgemeester Koen Schuiling is cameratoezicht de enige manier om effectief een einde te maken aan dat ongewenste gedrag. Overlastplegers zijn door politie en justitie sneller aan te pakken als ze letterlijk in beeld komen.

Er hebben eerder camera’s gehangen in het gebied. Eind 2017 besloot toenmalig burgemeester Peter den Oudsten ze weer te verwijderen, omdat ze geen invloed leken te hebben op de overlast en onveiligheid.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen