Eerste meldingen voor opkoop

De eerste aanmeldingen voor de opkoopregeling van woningen in het aardbevingsgebied komen sinds maandag binnen bij de Nationaal Coördinator Groningen.

Nicolette Steenbergen, woordvoerder van de Nationaal Coördinator Groningen (NCG), wil nog niets zeggen over het aantal aanmeldingen. De aanmeldperiode duurt tot 1 juni. Belangstellenden kunnen zich voor de regeling aanmelden via de website van de NCG. De server kan de animo tot dusverre goed aan.

De opkoopregeling is een proef in de kern van het aardbevingsgebied, in de gemeenten Loppersum en Appingedam en delen van Slochteren, Ten Boer, Eemsmond en Delfzijl. Voor de proef heeft de NAM 10 miljoen euro beschikbaar gesteld voor het opkopen van huizen van mensen die hun woning niet kwijt kunnen raken wegens familieomstandigheden, werk elders of opname in een verzorgingstehuis.

Nationaal Coördinator Hans Alders gaat ervan uit vijftig huizen te kunnen opkopen. Als er meer aanvragen binnenkomen dan dat er geld beschikbaar is, wordt er geloot. De woningen worden gekocht voor 95 procent van de taxatiewaarde. Een commissie maakt een selectie uit de aanmeldingen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.