Eerstejaars in stad Groningen: waar kun je voor een habbekrats terecht voor een lekker happie?

Nog geen kamer, dan ook nog geen keuken. Geen paniek! Saskia Jonker van de Smaak van Stad zette de zeven leukste restaurantjes voor studenten op een rij.

1. Wadapartja

Relaxed sfeertje, leuk personeel en betaalbaar eten. Met ingang van het nieuwe studiejaar hebben ze ook een vestiging op Zernike, dus kun je er ook tussen de colleges door terecht.

Gedempte Zuiderdiep 39 – 41

2. Buurman en Buurman

De beste pizza's van de stad krijg je hier voor een zacht prijsje, dus sla al die 'helft van de prijs'-pizzeria's voortaan maar over. Goed nieuws: vanaf 1 september kun je niet alleen aan de Rodeweg terecht, maar ook aan de Kraneweg.

Deze zeven apps zijn onmisbaar voor de (nieuwe) Groninger student
Lees verder

Rodeweg 6

3. Happy Italy

Prima keus voor je jaarclubavond, want in deze enorme zaak kun je moeiteloos met grote groepen terecht. Aan reserveren doen ze niet, tenzij je met meer dan 10 man komt. De prijs is laag, de pizza's gigantisch. Niet vergeten om een doggybag te vragen, dan heb je de volgende ochtend meteen een katerontbijt in huis.

Oosterstraat 56

4. FLFL

Niet alleen voor de vegetariërs: de falafel van FLFL is uitermate lekker en een prima alternatief voor alweer een bord pasta met kruidenkaas. Zit vlakbij Harmonie en Academiegebouw, dus je kunt er ook snel even langs voor of na college.

Oude Kijk in Het Jatstraat 44

5. El Santo

Bij de meeste Mexicaanse restaurants smaakt eigenlijk alles hetzelfde, maar niet bij El Santo. Hier kun je terecht voor soft taco's met uiteenlopende vullingen, prima nacho's en quesadillas en cocktailpitchers om te delen met je vrienden. Er zijn ook vaak acties zodat je er nog voordeliger terecht kunt, zoals op Taco Tuesday.

Oosterstraat 30

6. Loeks

Superlekkere hamburgers en hot dogs in een vrolijk gekleurd interieur. Vergeet de Mac, dit is het betere werk. Je kunt hier ook freakshakes krijgen: dan heb je in een teug al je calorieën voor die dag binnen.

Aweg 12

7. Bij Britta

Na college even bijkletsen met je studiegenoten? Bij Britta is een knus zaakje waar ze de lekkerste huisgemaakte taarten serveren voor een hele schappelijke prijs. Als je graag thee drinkt zit je hier ook goed: ze hebben veel verschillende soorten losse thee.

Oude Kijk in Het Jatstraat 27

Bonus: Saskia zette vorig jaar, samen met drie andere experts, ook al een aantal restaurants en hippe plekken op een rij voor het Dagblad van het Noorden. Benieuwd?

Sjaars in Stad: waar wil je (niet) gezien worden in Groningen? (+ interactieve kaart)
Lees verder
Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.