Eethuis Het Zusje van André Dokter in Groningen veel langer dicht door brandschade

De deuren van Restaurant Het Zusje van André Dokter in de Oosterstraat blijven tot eind februari gesloten. De kleine brand die eind januari woedde heeft veel meer schade aangericht dan verwacht.

‘We zijn de komende twee dagen dicht’, stond in het bericht dat de medewerkers van het eethuis op 31 januari op Facebook plaatsten. Die voorspelling bleek iets te rooskleurig.

,,Ik liep met de verzekeringsexpert door het restaurant en hij zei dat de vloer, het plafond en alle luchtleidingen eruit moesten”, zegt bedrijfsleider Peter Havinga.

Sindsdien zijn de deuren van Het Zusje van André Dokter gesloten en werken zo’n vijftien bouwvakkers achttien uur per dag keihard om de boel weer op orde te krijgen.

Brand

De brand ontstond eind januari om 1 uur ‘s nachts in de cv-ruimte van de zaak. Hoe dat heeft kunnen gebeuren is niet duidelijk.

De brandweer was gelukkig snel ter plaatse en had de brand binnen twintig minuten onder controle. Desondanks liep het restaurant behoorlijke rook- en waterschade op.

Valentijnsactie

Terwijl de zaak wordt opgeknapt zit het team van Het Zusje niet stil. ,,We hebben op dit moment bijvoorbeeld een Valentijnsactie waarbij je een bruiloft kunt winnen en vrijdag en zaterdag koken we in het proeflokaal van Baxbier”, zegt Havinga. ,,Maar we kunnen niet wachten om gewoon weer open te gaan.”

De verwachte opening is 22 februari.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.